Borstvoeding Aardig

Filosofie

Basisrecht

Borstvoeding is een basisrecht voor elk kind en elke moeder. In die zin zou borstvoeding geen keuze of plicht mogen zijn, maar een logische en natuurlijke stap na zwangerschap en bevalling.

Borstvoeding loopt echter niet altijd van een leien dakje. Lactatiekundige Katrien stelt alles in het werk om van jouw borstvoeding een succesverhaal te maken! Of je nu enkele maanden voedt of enkele jaren.

Elke moeder die start met borstvoeding moet een fijne tijd kunnen beleven. En deze periode uiteindelijk kunnen afsluiten in schoonheid, met een tevreden gevoel. Zonder teleurstellingen of frustraties.

Holisme

Katrien werkt vanuit een holistische en ecologische kijk op borstvoeding. Zij bekijkt niet alleen de borstvoedingsrelatie an sich, maar houdt zo veel mogelijk rekening met de ganse gezinssituatie en werkomstandigheden van een moeder. Zij neemt de tijd om elk moeder-en-kind-koppel beter te leren kennen.

borstvoeding lactatiekundige

Via begeleiding-op-maat probeert Katrien Nauwelaerts zoveel mogelijk rekening te houden met de noden, wensen en verwachtingen van alle gezinsleden. En dat volgens de laatste nieuwe wetenschappelijke bevindingen en binnen de principes van het Natuurlijk Ouderschap.

 Specialist

Katrien houdt zich uitsluitend bezig met lactatiekundige begeleiding en voedingsadvies, wat haar een absolute specialist maakt op dat vlak. Op die manier vormt zij geen vervanging, maar een toegevoegde waarde aan de expertise van de vroedvrouw, de huisarts, de kinderarts, de logopedist, de osteopaat, … Een specialisme dat ze sinds 2018 via doceren aan de postgraduaatsopleiding Lactatiekunde doorgeeft aan vroedvrouwen, verpleegkundigen en artsen die zich willen verdiepen in lactatiekunde.
Baby
Katrien is één van de weinige lactatiekundigen in het Nederlandstalig grondgebied die zich bezig houdt met langer dan een jaar voeden. Moeders die bij haar aankloppen voor lactatiekundige informatie en hulp kunnen bij haar dus terecht vanaf de (premature) geboorte tot op peuter- of kleuterleeftijd. Ook moeders die doorvoeden tijdens een volgende zwangerschap of borstvoeding geven aan kinderen van verschillende leeftijden (tandemen) vinden hier een antwoord op hun vragen.

Overige specialisaties zijn borstvoedingsbegeleiding voor en na een thuisbevalling, ondersteuning van kansarme gezinnen, borstvoedingsbegeleiding in allochtone gezinnen, tienermoeders, borstvoedingsproblemen door mondmotoriek/tongriempjes/lipbandjes, borstvoeding combineren met werken, flesweigeren, problemen met vaste voeding, vegetarische voeding en moedermelkdonatie.

  Normaal

Borstvoeding Aardig heeft als ultieme doel om borstvoeding terug in de maatschappij te zetten als norm, als standaard en referentie voor baby- en peutervoeding.

Lactatiekundige begeleiding zit tegenwoordig te diep ingebed in de gemedicaliseerde wereld. Dat maakt sommige moeder-en-kind-koppels te afhankelijk van professionele zorgverleners. Een afhankelijkheid die hen verzwakt en waarmee we onszelf, onze kinderen en de maatschappij in zijn geheel niet vooruit helpen.

 

Borstvoeding Aardig heeft daarom als ultieme doel om borstvoedingskennis terug te geven aan moeders. Zodat vrouwen het doorgeven van basiskennis rondom borstvoeding terug gaan zien als een normaal en natuurlijk onderdeel van inter- en intragenerationele communicatie.

Borstvoeding als vrouwenkracht, die jonge moeders sterker maakt en hen op een natuurlijke manier vertrouwen geeft in zichzelf en in hun kind(eren)!

Borstvoeding Aardig