dankuwel

DANKWOORD

Ik zou graag iedereen willen bedanken die rechtstreeks of onrechtstreeks heeft meegewerkt aan deze website…

De dames van het borstvoedingsforum, zowel de moeders als de vrijwilligsters. Voor alle concrete tips en informatie, voor de vele enthousiaste reacties en lovende woorden. En in het bijzonder ook veel dank aan Barbara en Hanke, voor hun meedenken en het delen van hun leuke borstvoedingsverhalen.

De administrator Dirk en mijn vriendinnen van Babybytes, zowel de borst- als de flesmama’s. Voor hun vertrouwen, hun aanmoedigingen, hun steun, hun open-minded kijk op babyvoeding, hun nooit aflatend enthousiasme voor mijn website-project en de leuke borstvoedingsbabbels en -discussies. En in het bijzonder ook veel dank aan Angelique, Annelies, Anouk, Bertina, Eva, Heike, Leen, Nel en Nicole, voor hun prachtige borstvoedingsfoto’s. En aan Nathalie en Danielle voor het delen van hun mooie ervaringsverhalen over langvoeden.

Mijn voormalige collega-borstvoedingsconsulentes van de vzw Borstvoeding. Voor de degelijke basisopleiding, de fijne overlegmomenten, de leuke werkervaringen en de kansen die ze me gegeven hebben om te groeien in dat borstvoedingsgebeuren. Bijzondere dank aan Mieke en Veerle, voor hun vertrouwen, hun steun en hun aanmoedigingen; en aan Liesbet, voor haar foto’s. En vooral een warme bedanking aan de voltallige Antwerpse ploeg van weleer, wiens enthousiasme aanstekelijk en hartverwarmend was en nog steeds is!

De directie en docenten van de Katholieke Hogeschool Kempen, waar ik mijn medische basiskennis mocht opdoen. De lactatiekundigen IBCLC van Health e-Learning (Australia) en Lactation Education Resources (USA), waar ik mijn verdere opleiding tot lactatiekundige mocht vervolmaken. En Gonnekeā€ , bij wie ik nooit in de klas zat, maar die wel zo’n beetje mijn mentor-op-afstand mag genoemd worden.

Mamamelk

De hulpverleners en moeders in mijn Twitter– en facebooknetwerk. Voor de leerrijke discussies en overlegmomenten. En in het bijzonder ook veel dank aan Annette, Chella, Mieke en Gonneke, die zowel als mens als als lactatiekundige voorbeeldfiguren voor me zijn. Zij zijn levende voorbeelden van het feit dat lactatiekunde niet alleen een job, maar vooral een passie is! En aan Lisette, Musetta, Monique en Monique voor hun vertederende borstvoedingsfoto’s!

Chella en Antoine van MoM&e, die me de tijd en het vertrouwen geven om te groeien in mijn ondernemersschap. En altijd klaar staan met een enthousiaste lach, een luisterend oor, goede raad en heel veel schouderklopjes.

Bieke van de Arteveldehogeschool en de collega’s van iLactation en Gold Lactation die me de kans geven om mijn kennis en kunde over te dragen aan enthousiaste collega-zorgverleners en lactatiekundigen-in-opleiding wereldwijd.

Onze twee kinderartsen, die borstvoeding en langvoeden als de normaalste en de natuurlijkste zaak van de wereld beschouwen. En die onze kinderen niet als nummers, maar als individuen binnen ons grote gezin bekijken, benaderen en behandelen.

Onze vroedvrouw, Brenda, en onze allereerste kraamhulp, Chris. Voor de fijne kraambegeleiding. En voor het doorgeven van de liefde en het enthousiasme voor het wonder van de borstvoeding.

Mijn ouders, die me de liefde voor borstvoeding met de “paplepel” meegegeven hebben. En voor hun steun in mijn keuze tot langvoeden en tandemen.

Die ene nachtverpleegster die, midden in de nacht, de moeite gedaan heeft om voor me naar de couveuze-afdeling te lopen. En daar twee polaroidfotootjes te trekken van mijn toen pasgeboren oudste. Omdat ik hem, uren na mijn ontwaken uit narcose, nog steeds niet gezien had… Die fantastische madam, die een deel van haar kostbare tijd voor me uitgetrokken heeft om naast me te komen zitten en me er weer bovenop te praten. En me gerust te stellen dat de melkproductie ook dagen na een bevalling nog op gang getrokken kan worden.

En last but not least: Mijn drie kinderen! Mijn verhaal als lactatiekundige is gegroeid samen met dat van hen. Want, geloof het of niet… vooraleer ik zwanger was van de oudste had ik nog nooit een babytje in mijn armen gehouden…

Aan al deze fantastische mensen: een oprecht en welgemeend DANKUWEL! I love you all!